When in Paris..

When in Paris..

Parisul este orașul care nu doarme niciodată, este orașul despre care se spune, fără pic de exagerare, că este cel mai frumos din lume, o metropolă a tuturor; a celor care traiesc zi de zi măreția și grandoarea uneia dintre cele mai mari și impresionante capitale europene, dar și a milioanelor de turiști, veniți din toate colțurile lumii, pentru a gusta din spectacolul extraordinar oferit de viața, traită la extrem, în urbea franceză.

IMG_1095

Prima mea vizită în Paris a fost o experiență remarcantă, o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Eu și prietena mea am mers la mama acesteia în vizită pentru 8 zile, 8 zile de fericire pură în ,,Orașul luminilor”, un oraș modern dar cu un aer pregnant istoric. Nu voi uita probabil niciodată sentimentul pe care l-am avut la prima plimbare pe străzile Parisului, fiecare clădire părea un monument în sine, un muzeu în aer liber.

IMG_1194

Am stat destul de aproape de Galeriile Lafayette, pe care le-am vizitat în perioada sărbătorilor cand erau împodobite feeric. De la bradul suspendat, ornamentele în formă de bomboane până la vitrinele dinamice ale magazinelor , totul într-un cadru de basm care te cuprindea în povestea sa indiferent de vârstă.

IMG_1084

Arhitectura este una de-a dreptul impresionantă. Bulevardele sunt imense, cu trotuare largi, împânzite de la un capăt la altul de clădiri uriașe în care maiestria arhitecților și a meșterilor pietrari oferă privirii un spectacol încântător. Un oraș cosmopolit prin excelență, Parisul este al tuturor celor care se lasă coplesiți de emoția unei plimbări pe Champs Elysees, de vizitarea unora dintre cele mai impunătoare clădiri din lume.

IMG_1082

O plimbare cu metroul ne duce la Place de la Concorde, unde Turnul Eiffel veghează asupra orașului precum o mama își veghează copilul jucându-se. Muza artiștilor și subiectul nenumăratelor poezii și povești, cu figura sa impunătoare m-a lăsat fără cuvinte pentru câteva minute realizând că am reușit să văd Parisul..Visul meu s-a îndeplinit!

IMG_E0822

Frumusețea acestui oraș mi-a schimbat modul de gândire. Eleganța, frumusețea și delicatețea m-au maturizat într-o săptămână. Istoria și arhitectura Parisului sunt unice iar atmosfera boemă a orașului m-a eliberat de frica de ,,a fi diferită” de acasă. M-am întors în București cu dorința de a ,,deveni pariziană”. M-am întors apreciind mai mult impresionismul și haute-couture. Însă, cea mai importantă schimbare a fost una legată de stima de sine: m-am întors acasă mai încrezătoare decât am fost vreodată.

Fotografii realizate de buna mea prietenă, Georgiana!

Mulțumesc încă o dată pentru ospitalitate, doamna Valentina.

Love, Miss A

Pentru ca aveam multe amintiri din Paris am făcut și un filmuleț:

 

When in Paris…

 My first visit to Paris was a remarkable experience, which I will never forget. Me and my best friend went there to visit her mother and we stayed there for 8 days. 8 days of pure happiness and joy in the city of love. It was a great feeling to arrive in Paris and see the city of light ­– a modern city with a very deep sense of history. I will never forget when I first walked out on the streets, passing the canals and seeing all the monuments. It was like a huge open-air museum. It was love at first sight.

IMG_1187

We stayed very close to the glorious Galeries Lafayette. Down a few more blocks was the famous Paris Opera House. A short ride on the Metro took us to Place de la Concorde where The Eiffel Tower was standing at 1,063 ft tall, looking over the city as a mother looks over a child playing. The object of many photographs and painting, the subject of poems and stories, it looms there like a statuesque figure on the pages of a magazine. Its beauty was breathtaking and I couldn’t stop looking at it for a few minutes. Looking at The Eiffel Tower made me realise that I really made it to Paris! My dream came true..

IMG_0845

Across the square is the Champs-Élysées, the shopping capital of the world, with the flagship stores of the French designers and Arc de Triomphe. The Arc de Triomphe is one of the most famous monuments in Paris, standing at the western end of the Champs-Élysées at the center of Place Charles de Gaulle.

IMG_1201

 A walk across the Pont de Alexander brings us to l’Hotel des Invalides, where Napoleon’s tomb lies.

IMG_0961

The beauty of the city changed my way of thinking. The elegance and sophistication made me mature in a week. I appreciated the history of the artwork and architecture. The city freed me from my fear of individualism at home. I arrived back in Bucharest wanting to be a Parisian. I came back with a love of haute couture and impressionism. But perhaps the most important change that occurred within me was the one of self-esteem. I came home more confident than ever before…

IMG_1195

Photos by my best friend, Georgiana

Thank you again, Valentina for your kindness and hospitality.

Love, Miss A.

We also made a video: