My London Adventure

Bună fetelor!

Revin pe blog după o scurtă vacanță pe care mi-am petrecut-o în Londra. Vă mărturisesc că a fost prima dată când am vizitat acest oraș și a fost o surpriză extrem de plăcută pentru mine. Am ajuns să vizitez Londra la invitația bunei mele prietene, Andreea care mi-a fost colegă în liceu și care acum este studentă în UK. Noi suntem exemplul perfect de prietenie care a rezistat de-a lungul anilor indiferent de distanță. Locuind în București, o capitală destul de aglomerată și mereu pe fugă, nu am fost străină de ritmul alert al Londrei, de aglomerația la orice pas sau ambuteiaje la orele de vârf.

DSC02312

Totuși cele două capitale sunt incomparabile, atmosfera boemă a Londrei e sesizabilă încă de la periferie iar proverbul ,,Omul sființește locul” se aplică din plin acestui loc superb. Dacă ar fi să explic ce mi-a plăcut la acest oraș ar fi destul de greu și nu pentru că nu aș găsi motive, ci pentru că nu aș știi cu ce să încep. De la aspectul asimetric al clădirilor, la zgârâie-norii care-ți fură privirea, centrul orașului care pare interminabil până la atracțiile turistice precum Big Ben, London Eye, Piccadilly Circus, London Bridge care nu își pierd niciodată din farmec și impozanță sau faimosul Hyde Park, toate îi conferă Londrei viață și originalitate.

 

Am avut ocazia să locuiesc în cartierul Victoria, un cartier pe cât de agitat datorită faptului că se află lângă gară (Victoria Coach Station), pe atât de boem și cosmopolit. Dacă pe lista voastră de dorințe se află și Londra, vă recomand acest cartier datorită poziției sale, fiind foarte aproape de toate atracțiile turistice importante (eu am ajuns la ele pe jos) precum Buckingham Palace, Big Ben, London Eye sau Picadilly Circus.

22472118_1605340826196080_1707873983_o

Londra este mixul perfect dintre vechi și nou, chiar dacă vorbim despre arhitecturi, obiceiuri sau mâncare. În ceea ce privește mâncarea, pot spune că este destul de importată de la americani, fast-food-ul fiind destul de răspândit chiar și în cadrul restaurantelor cu pretenții. În rest, există restaurante pentru cam toate gusturile, cu specific pentru orice naționalitate.

22472164_1605340822862747_1065761189_o

Așadar, îmi închei aici mica descriere a călătoriei mele la Londra. A fost o experiență de neuitat în care am avut ocazia să văd locuri minunate, să cunosc diverși oameni, să creez prietenii dar și să sudez prietenii vechi și frumoase cu oameni speciali sufletului meu. Dacă ați vizitat acest oraș minunat îmi înțelegeți cu siguranță entuziasmul, sau dacă plănuiți să o faceți sper că v-am stârnit și mai mult curiozitatea.

Până la următoarea mea aventură vă doresc să vă înconjurați de oameni frumoși care să vă influențeze pozitiv, care să vă aducă liniște și pace în suflet și care să vă încurajeze să atingeți cele mai inalte culmi atunci când nici măcar voi nu mai credeți că o puteți face.

DSC02264

Xoxo, Miss A