Mască pentru păr din ulei de ricin și ulei de cocos?

Mască pentru păr din ulei de ricin și ulei de cocos?

Bună dragile mele!

Astăzi vreau să vă dezvălui secretul unui păr sănătos și hidratat chiar și în urma vopsirii repetate sau decolorării. Așa cum ați putut vedea și în postările mele anterioare, părul meu este blond acum, în urma unei decolorări (anterior a mai fost roșcat sau doar ombre sau balayage pentru mult timp), însă natural este șaten.

De ceva timp îl mențin blond, însă este foarte dificil să menții un păr blond (blond-cenușiu) sănătos (mai ales când ai un fir subțire ca al meu).

Știți că soarele nu este deloc prieten cu părul blond, din contră, un păr vopsit blond va avea mereu de suferit din cauza razelor UV, ajungând să se îngălbenească (ajunge la acel blond ”pui” pe care îl urâm).

Așa că în special vara părul blond are nevoie de o îngrijire și mai atentă decât în mod normal. Vă mărturisesc că am încercat până acum foarte multe măști din comerț pentru păr (pentru păr deteriorat, pentru vârfuri despicate, pentru păr vopsit) însă rezultatul nu era niciodată miraculos, din contră.

20968120_1557383947658435_1638268681_o

Sunt sigură că nu sunteți străine de beneficiile uleiului de cocos pe care eu îl folosesc la demachiere, ca mască pentru ten atunci când simt că tenul meu are nevoie de ceva mai multă hidratere și chiar și pentru păr.

Însă, printre atâtea beneficii, acest ulei de cocos folosit drept mască de păr are și un dezavantaj și anume, este dificil de scos din păr prin spălare în momentul în care îl aplicăm aproape de rădăcină.

Așă că secretul meu începe aici: aplic uleiul de cocos DOAR pe lungimea părului, niciodată de la rădăcină. La rădăcină aplic ulei de ricin (benefic pentru creșterea părului) care este foarte ușor de îndepărtat prin spălare. Toată această mască o aplic pentru cel putin 8h pe păr înainte de a mă spăla efectiv pe păr.

Este foarte important să lăsați uleiurile pe păr cel puțin 8h pentru a acționa.

20991298_1557383717658458_2049865924_o

Și pentru că nu vă pot recomanda o mască de păr din aceste uleiuri miraculoase fără să vă spun căteva din beneficiile lor, iată-le.

Beneficiile uleiului de cocos:

 1. Ulei de cocos pentru un ten catifelat și hidratat 
 2. Uleiul de cocos înlocuiește cu succes orice tip de demachiant clasic
 3. Uleiul de cocos luptă cu succes împotriva celulitei 
 4. Te protejează de arsurile solare
 5. Este un deodorant natural
 6. Poate fi folosit în bucătărie în diferite rețete delicioase
 7. Oferă strălucire și hidratare părului 

Beneficiile uleiului de ricin:

 1. Uleiul de ricin poate vindeca mai repede rănile, zgârieturile şi chiar și vânătăile
 2. Uleiul de ricin poate trata acneea cu succes .
 3. Uleiul de ricin poate vindeca bătăturile de la picioare.
 4. Uleiul de ricin este cel mai bun remediu pentru alungirea genelor dacă este aplicat în fiecare seară precum rimelul (de la rădăcini spre vârfuri)
 5. Îmbunătăţește sănătatea părului și susține creșterea mai rapidă a acestuia

Pentru a continua ”rețeta” măștii din ulei de cocos si ulei de ricin, vă voi dezvălui care este următorul pas.

După ce am lăsat masca să acționeze pe păr pentru 8h, mă spăl pe păr cu noul meu șampon preferat din gama Elseve (printre preferatele mele se numără Total Repair 5, Arginine Resist x3, Color Vive sau Argilă Extraordinară) și anume Elseve Fibralogy, un șampon densificator destinat părului subțire ca al meu.

NU sunt o fană a balsamurilor cremă, clasice deoarece structura părului meu nu le suportă foarte bine, mai mereu rămânând cu acea senzație de ”păr încărcat”, așa că noul balsam spumă de la Pantene este alternativa perfectă a balsamului clasic.

Sunt și zile în care programul nu îmi permite să mă spal pe cap de dimineață (după ce am dormit cu masca de uleiuri aplicată pe păr) și dacă sunt pe fugă îmi aplic noua mască Argilă Extraordinară din gamă Elseve pentru 2 minute (care apropo miroase demențial) și mai apoi mă spăl în mod normal pe păr.

Sper că articolul meu v-a fost de folos și aștept să îmi spuneți ce măști funcționeză bine pentru părul vostru?

xoxo, Miss A.